Afrikanska modeller del 2

När det handlar om de afrikanska supermodellerna så har de upptäckts på många olika sätt. Några har befunnit sig i USA eller Europa medan andra upptäckts på plats i Afrika. De kommer från vitt skilda länder i Afrika också, det finns inget afrikanskt land som sticker ut extremt mycket utan alla har sina stjärnor.

Betty Adewole kommer från Nigeria och vid 21-års ålder hade hon redan gjort stora jobb åt Tom Ford, Alexander McQueen, Stella McCartney och Givenchy. Den nigerianska-brittiska modellen har haft sitt kontrakt med IMG och av många jämförs hon med Naomi Campbell. Betty Adewole är en väldigt eftertraktad modell i modebranschen. Modehusen älskar henne eftersom hon har många unika egenskaper.

Oluchi och Niaria

Oluchi Onweagba från Lagos, Nigeria, vann “Face of Africa” 1998 då hon bara var 17 år gammal. Efter att ha signat ett kontrakt på tre år med Elite så gick flytten till New York. Där blev hon snabbt en av de allra mest efterfrågade modellerna i modebranschen. Hon har bland annat fått pryda omslaget på italienska Vogue, Elle och Surface. Oluchi har fått ge ansikte åt Gap, Express och Banana Republic. Och som en av de största framgångarna kunde hon landa en position som en av Victoria’s Secret’s hetaste änglar. Designers som John Galliano, Costume National, Chanel, Christian Dior och Luca Orlandi (som hon sedan gifte sig med) har alla använt henne flitigt. Oluchi har blivit en stor förebild för unga tjejer i Nigeria och är engagerad i flera välgörenhetsorganisationer som fokuserar på att hjälpa afrikanska ungdomar. Aminata Niaria är en senegalesisk modell som är ett av de säkra korten vid de olika modeveckorna runt om i världen. Med sina långa ben och speciella gång så har hon blivit mångas favorit.

Deng och Siad

Ajak Deng föddes i Sudan men är baserad i Australien. Det var vid 12-års ålder som hon tillsammans med sin mor flydde Sudan för att söka asyl i Australien. Tragiskt nog dog hennes mamma i malaria i flyktinglägret men Ajak Deng klarade sig och blev sedan en eftertraktad toppmodell. I såväl doftkampanjer för Calvin Klein till catwalk-jobb för Dior har hon synts. Hon har fångat modevärldens fascination med sin mörka hud och karakteristiska läppar. Fatima Siad är en supermodell född 1986 från Somalia-Etiopien som har jobbat för många stora märken och gjort kampanjer för Ralph Lauren. Fatima kom till USA som 13-åring när hon tillsammans med sin mamma flydde från inbördeskriget i Somalia. Ett krig som tog livet från två av hennes systrar. 2008 blev hon känd när hon var med i den tionde säsongen av America´s Next Top Model där hon slutade på en tredjeplats. Den 177 centimeter långa modellen har kontrakt med IMG-modeller i New York, Milano, Paris och London samt Ace Models i Aten och München Models i München. Siad har gjort stora jobb Essence Magazine, Avon’s Mark Catalog, Look Magazine UK och Ebony Magazine.

Deng och Siad