Asiatiska supermodeller

Det kan ibland kännas som att de asiatiska supermodellerna inte får ta lika mycket plats internationellt som många andra modeller får göra och det finns en sanning i det. Modellindustrin har nämligen länge haft problem med mångfald men jobbar på det och måste då också inse att det finns olika idéer om vad skönhet verkligen innebär. Samtidigt så är det på många sätt de asiatiska supermodellerna som är redo att förändra modeindustrin till det bättre och många av de asiatiska modellerna kommer att kämpa hårt för att nå framgång och bli riktigt framgångsrika supermodeller inte bara i sitt hemland utan världen över. Det finns förstås redan många supermodeller från just Asien, modeller från bland annat Japan, Kina och Sydkorea.

Kända modeller från Asien

Fernanda Ly är en Australiensk modell som har rötter från Kina. Hon föddes oktober 1995 och hade planer om att bli arkitekt innan hon blev upptäckt i ett köpcentrum. Hon blev där efter erbjuden att göra ett jobb tillsammans med märket Louis Vuitton. Det som sticker ut med Ly är hennes rosa hår. Hon har varit tidningsomslag för bland annat Vogue Japan and Vogue Australia. Det är ingen tvekan om att hennes framtid som modell ser ljus ut.

Född i USA men flyttade till Japan

iko Mizuhara föddes oktober 1990 i Texas, USA men flyttade till Japan när hon bara var 2 år gammal. Hennes mamma är från Japan och hennes pappa är amerikan. Hennes karriär började redan 2002 när hon var med i en tävling som skulle leda henne till att hon fick göra en audition för tidningen Seventeen. Hon fick därefter vara modell för tidningen i 3 år men när hon hade fyllt 16 så bestämde hon sig för att det var dags för att ta nästa steg i karriären och hon flyttade till Tokyo. Idag är hon inte bara modell utan har även prövat på livet som skådespelare och designer.

Kiko Arai föddes december 1990 och är en japansk modell. Hon var tidigare med i Miss Japan där hon vann hela tävlingen. Karriären har inte direkt dalat sedan dess då hon efter det har arbetat med riktigt stora modemärken som bland annat Prada, Calvin Klein, Zara och Balmain.

Soo Joo Park är modellen som nått stor framgång genom åren. Hon föddes i Sydkorea Mars 1986 men flyttade redan som barn till California i USA. Hon har arbetat med många riktigt stora märken så som Chanel, MAC och Tom Ford. Hon har varit omslagsmodell för många tidningar bland annat paper och Vogue. 2014 blev hon den första asiat-amerikanska modellen att ha ett större samarbetat tillsammans med L’Oreal Paris.

Sora Choi föddes september 1992 i Sydkorea. Hon nådde stor framgång i sin karriär efter att ha vunnit tredje säsongen av Korea’s Next Top Model. Efter sin vinst i programmet så har hon fått chansen att visa upp sin talang när hon har arbetat tillsammans med många stora modemärken så som Louis Vuitton, Gucci, Miu Miu, Chanel och Marc Jacobs. Hon har inte bara varit modell i Sydkorea utan har även haft många internationella samarbeten.