Victoria’s Secret Fashion Show

Victoria’ s Secret Skapades år 1977 av paret Roy and Gaye Raymond från USA. Roy Raymond fick en ide när han några år tidigare skulle köpa underkläder till sin fru. Underkläderna visade sig vara både fula, tråkiga och butiken kändes inte välkomnande för män. Det var då iden uppstod. Snygga, praktiska underkläder som får varje kvinna att känna sig snygg i som män vågar gå in och köpa. Namnet Victoria kommer från drottning Elizabeth av England, the secret- hemligheterna sägs finns under underkläderna och änglarna, de uppstod från frunsuniversitets förening där förening hade en maskot som liknande en ängel. En ide blev ett företag och år efter har märket victoria secret blivit större och större. År 2012 fanns det 1050 butiker i världen, nu finns det ännu flera och en årlig modevisning.

The fashionshow

Förra året 2018 gick modevisningen Victoria’s Secret Fashionshow av stapeln i november i New York, USA. Där deltog bland annat artister så som Rita Ora, Bebe Rexha och Shawn Mendes, det är en populär show som besöks av både modeintresserade, agenturer och kändisar. Showen tv sänds världen över, det är ett sätt att marknadsföra underkläderna, designerna och kollektionerna för att få människor att bli intresserade. Med hjälp av snygga modeller, kända artister och kända besökare lockar denna modevisning nästan lika mycket som den årliga modeveckan i Paris. Änglarna eller med andra ord mannekängerna under modevisningen bär inte endast underkläder utan även olika slags vingar som också är specialdesignade. För vad är en ängel utan dess ståtliga vingar. Modevisningen Victoria’s Secret Fashion Show beskrivs som glamorös, festlig och beundrande värd över hela världen. Den ses som en av de årliga händelserna under modeåret och är ett måste att antingen besöka eller se på tv om man är intresserad.

PINK

Pink är en kollektion som vänder sig till yngre tjejer i åldern 15 till 22 år, i vanliga fall brukar Victoria’ s Secret endast vända sig till kvinnor som är över 22. I kollektionen pink finns allting från pyjamas till mjukisbyxor som ska båda vara bekväma och snygga samtidigt. Kollektionen startade redan 2006 men gick inte och köpa i butik förens år 2009 i Canada. Pink kollektionen fokuserar på atletiska ungdomar och därefter är kläderna skapade. I många Victoria’s Secret butiker finns Pink kollektionen på en egen våning eller i ett eget hörn. Det är en snygg kollektion där namnet “PINK” står skrivet nästan överallt på både mjukiskläder och underkläder.

PINK

Änglarna

Att bli en Victoria’s Secret model är en väldigt populär modell dröm. Kvinnorna måste uppfylla vissa krav för att kunna bli en del av gemenskapen. Dom måste bland annat vara mellan 18 till 30 år gamla, vara friska, ha bra fysik, vara långa och smalt byggda. Det finns modeller genom åren som varit både kortare och äldre har fått vara med i gemenskapen ändå så det finns undantag. Änglarna representerar märket året om och deltar varje år i den årliga showen som går av stapel på olika ställen varje år.